Wandelschoenen

wandeladvertentie3

Gelria de wandelexpert van de achterhoek.

Wat fijn dat u geniet van de wandelingen door onze mooie achterhoek.

Kilometers maken over mooie bospaadjes of door drassige veen gebieden.

Langs poelen met kwakende kikkers of een zacht stromend beekje. Genieten doe je nog meer met fijne wandelschoenen.  Gelria schoenatelier gevestigd in Lichtenvoorde verkoopt al jaren fijne wandelschoenen.

We verkopen Hanwag , Lowa,  meindl en scarpa de meest bekende wandelschoenen in Nederland. Wandelschoenen aanschaffen doe je niet zomaar. Een beetje wandelschoen kost al gauw 150 euro Wees slim en ga naar een speciaalzaak waar je gedegen advies kan verwachten. 

Trek als eerste een paar wandelsokken aan. Heb je geen wandelsokken, geen nood, wij hebben pas-sokken. Laat je voet opmeten!  Neem voor het passen de tijd, en pas beide schoenen!

En pas vooral ook meerdere paren.  Bij twijfel mag je ook de schoenen thuis proberen (in overleg).

Als je  schoenen koopt kun je kiezen uit verschillende soorten schoenen:

 • Wandelschoenen  of trekkingschoenen
 • Leergevoerd of goretex gevoerd

Er zijn wandelschoenen in allerlei soorten en maten, voor dames en heren. Wandelschoenen zijn onderverdeeld in vier categorieën: A,B,C en D. Van een hele soepele schoen voor lichte wandelingen tot een stijve schoen voor het ruigere klimwerk. Kies de categorie waarvoor je de schoen het meest gaat gebruiken:

 1. Lage, soepele wandelschoenen voor lichte wandelingen of dagelijkse gebruik.
  B. Halfhoge tot hoge trekkingschoen voor wandelen in bijvoorbeeld de Alpen of Ardennen, maar ook voor korte trektochten.
 2. Bergschoen voor het zwaardere werk, ook geschikt voor het lopen met een zware rugzak.
  D. Hoge, zeer stijve klimschoen. Ook geschikt om stijgijzers aan vast te maken. Deze schoenen zijn doorgaans te stug om een comfortabele wandeling mee te maken.

  Lekker gewandeld? Zet je wandelschoenen niet modderig in een kast maar behandel af en toe het leer met een onderhoudsmiddel Wrijf de naden goed in. Haal de binnenzolen en veters uit je schoenen en zet ze even in een teiltje lauw water zonder zeep. Laat natte schoenen langzaam drogen, nooit bij een kachel of in de zon.

  Dan rest nog één ding: vooral heel veel wandelplezier.